Onze Kola - Caleb's Kola
Flesje Illustratie

Iedereen heeft wel een idee hoe cola smaakt en we worden al overspoeld met een overvloed aan frisdranken om uit te kiezen. De wereld schreeuwt nou niet per se om nog een nieuwe cola. Dus waarom zouden we er dan toch een maken? Because we’re NUTS.

Het begon, heel simpel, bij de kern: bruiswater, Fairtrade rietsuiker, kolanoot extracten en citrus. Onze knotsgekke Kola crafters maakten honderden batches tot ze zeker wisten dat ze de ultieme Kola smaak te pakken hadden. Met heerlijke citrus en kruiden notes, een perfecte bubbel en een unieke opbruising. Zoals alle makers, moesten ze wel een beetje gek zijn om te denken dat dit zou gaan werken. Er zijn altijd 1000 redenen om iets niet te doen, maar je hebt er maar één nodig om het wel te doen. In dit geval heeft enthousiasme en liefde voor maken uiteindelijk gewonnen. Daarom zeggen we:

Begin iets. Maak iets. Go nuts. 

 

Kolanoten 2x

DE KOLANOOT

Calebs Kola wordt van kolanoten gemaakt. Ja, je leest het goed. Kolanoten. Ze variëren in grootte van een kleine hazelnoot tot een grote aardappel, hebben een unieke, licht bittere smaak en een kleine hoeveelheid cafeïne. De natuurlijke smaak van deze Afrikaanse vrucht speelt de hoofdrol in onze Caleb’s Kola.

Fairtrade Rietsuiker

FAIRTRADE RIETSUIKER

Nummer 2 op de ingrediëntenlijst is suiker. Fair Trade gecertificeerde rietsuiker om precies te zijn. Door deze ongeraffineerde rietsuiker te gebruiken helpen we de boeren, bevorderen we duurzame landbouw en geven we onze Kola die perfecte zoete punch.

Bruisend water

BRUISEND WATER

In onze zoektocht naar de perfecte combi van smaken en ingrediënten, kunnen we een van de belangrijkste ingrediënten natuurlijk niet vergeten. We gebruiken het lekkerste bruisend water in onze Kola. We hebben de bubbels in Caleb’s Kola zachter gemaakt, zodat de smaak goed uitkomt.
Citrus

CITRUS FRIS

Als Kola en citrus op Tinder zaten, dan was het sowieso een match! Beide zijn al lekker en krachtig van zichzelf, maar gecombineerd creëren ze een geheel nieuwe smaaksensatie. De oliën van de citrusvruchten geven Caleb’s Kola een scherpe smaak een verbluffende frisheid die je in geen andere kola vindt.
Kolaboom tekst

De kolanoot, een noot met een unieke, bittere smaak en een klein beetje cafeïne, vindt zijn oorsprong in de tropische regenwouden van Afrika. De noot komt van de kolaboom.

West Afrika

Wij gebruiken de natuurlijke extracten van de kolanoot als het belangrijkste ingrediënt voor onze Caleb’s Kola.

Kolaboom illustratie

Frisdrank met smaakstoffen en kola noot extract. Ingrediënten: koolzuurhoudend water, Fairtrade rietsuiker*, kleurstof (karamel), voedingszuren (fosforzuur, citroenzuur), smaakstoffen (bevat cafeïne en kola noot extract), zuurteregelaar (natriumcitraat), stabilisator (Arabische gom). *Fairtrade certified by Max Havelaar

Gemiddelde voedingswaarde per 100ml: Energie: 166 kJ / 39 kcal, Vetten: <0,5g, waarvan verzadigde vetzuren: < 0,5g, Koolhydraten 9,8 g waarvan suikers: 9,6g, Eiwitten <0,5g, Zout: 0,02g.

Hand met flesje Caleb's Kola

Een man die ook een beetje nuts was, was Caleb Bradham! Een van de uitvinders van de kola zoals we hem nu kennen! Lees meer over deze man, én over de helden en kola liefhebbers die Caleb’s Kola begonnen zijn in Brooklyn jaren geleden. 

Sluit Menu