Why we went nuts

Een nieuwe cola. Wat was er mis met de oude? Waren er niet al genoeg cola’s? Waarom zou je niet voor de bekendste gaan? Allemaal gepaste vragen. En hier is een gepast antwoord:

Because Caleb’s went nuts. Caleb’s is een premium kola, opgedragen aan één van de originele makers van kola: Caleb Bradham. Caleb’s heeft zijn oorsprong in Brooklyn, waar een groep kola liefhebbers besloot terug te gaan naar de basis: de kolanoot. En, zoals alle makers, moesten ze een beetje gek zijn om te denken dat dit zou gaan werken. Want er zijn altijd 1000 redenen iets niet te doen. En maar één om het wel te doen.

Hun enthousiasme heeft uiteindelijk gewonnen.

Daarom zeggen we:
Begin iets. Maak iets. Go nuts.

Onze Kola is vernoemd naar Caleb Davis Bradham, een Amerikaanse apotheker geboren in 1867. Een man waar we onze kola zoals we hem vandaag kennen aan te danken hebben. Zoals veel apotheken in die tijd, had Caleb’s apotheek een soda fontein midden in zijn zaak staan. In 1893 vulde Caleb zijn fontein met een drankje van kolanoot extract, vanille en ‘zeldzame oliën’. Caleb noemde deze creatie in eerste instantie Brad’s Drink, maar besloot al snel te naam te veranderen en te baseren op het belangrijkste ingrediënt; de kolanoot. De kola begon steeds populairder te worden, zo populair dat Caleb besloot het te gaan verkopen aan andere apotheken, fabrieken te bouwen en zijn eigen flessen te gaan bottelen.

De naam Caleb’s Kola is een ode aan deze man vol passie en durf. Een aantal jaren geleden, besloot een groep kola liefhebbers hetzelfde te doen als Calebs aan het eind van de vorige eeuw deed. Ze gingen terug naar de basis, terug naar de kolanoot. Hun enthousiasme bracht ons Caleb’s Kola. 

Caleb Bradham

Caleb Davis
Bradham

1867 - 1934

Ben jij ook een beetje nuts en ben je zelf een maker met een cool initiatief, idee of start up? 

Sluit Menu